Признание: VII СОУ и ЕГ "Акад. Л. Стоянов" домакини на X-то национално състезание по английски език на Кеймбридж! Избрана

Понеделник, 14 Март 2016 14:19 Написана от  Публикувана в Благоевград Прочетена 460 пъти
Оценете
(0 гласа)

Състезанието ще се проведе на 18 и 19 март

Две от най-големите училища в Благоевград са поели домакинството за десетото национално състезание по Английски език на Кеймбридж училищата в България на 18 и 19 март. Това са Седмо СОУ "Кузман Шапкарев" и Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов".

Двете училища са членове на Кеймбридж асоциацията, която е изключително престижна и е със сериозен форум. Очаква се да присъстват над 1000 участника, от които 690 са класираните на националното състезание от всички училища и езикови школи, около 100 техни ръководители, родители и придружаващи ги лица.

За състезанието двете възрастови групи ще бъдат разделени, като от най-малката до средна възрастова група ще поеме Седмо СОУ, останалите до 12 клас ще бъдат в Езикова гимназия. В петъчния ден, училищата ще открият състезанието с голям юбилеен концерт в зала Яворов който ще започне в 18:00 часа. За гостите и участниците в състезанието са предвидени дни на отворени врати в Американския университет. На 19 март в състезателния ден ще има общо събрание на директорите и асоциацията.

Състезанието на учениците ще бъде в рамките на 3 часа от 11:00 до 14:00 часа. Това са деца, които полагат всички нива по езиковата рамка и са изключително мотивирани и ентусиазирани да продължат в областта на чуждите езици.